Pot-au-feu – Veien til hjertet (2024)
The Pot au feu
Pot-au-feu – Veien til hjertet handler om den renommerte kokken Dodin Bouffant som i et idyllisk, landlig Sør-Frankrike på slutten av 1800-tallet lager de mest utrolige retter for seg selv og gjester fra det øvre samfunnslag. Med seg på laget har han kokken Eugénie som han har jobbet sammen med i over tjue år på godset hvor de begge også bor. Dodins og Eugénies forhold er vel og merke ikke bare kollegialt, og det viser seg tidlig i filmen at Dodin har fridd til Eugénie flere ganger og fått nei samtlige ganger. Eugénes avslår tilsynelatende frieriene for å bevare det profesjonelle, kulinariske samarbeidet som de to har oppbygget og opprettholdt over årene, selv om vi aner en stor kjærlighet mellom de to hovedpersonene fra helt tidlig av i filmen. Samtidig viser det seg at Eugéne har helseutfordringer som lett kan komme til å komplisere både matlagingen og forholdet.
Pierre Gagnaire, en av Frankrikes ledende og mest kjente mesterkokk med 14 Michelinstjerner og kåret til verdens beste kokk, var kulinarisk chef under innspillingen.
Frankrike
Regi: Tran Anh Hung
Med: Juliette Binoche, Benoît Magimel, Emmanuel Salinger, Galatea Bellugi
Lengde: 134 min
Aldersgrense: 6 år
Tema: Mat, Romantikk, Drama
Another World Entertainment
900,- kr + mva pr visning uansett format.
Filmer bestilles fra Filmklubbforbundet, og kommer på fysiske harddisker.
Frakt tur/retur faktureres etter reell kostnad. (For digitale overføringer: overføringsgebyr kr. 250,- kr +mva.)