Purple Rain (1984)

I 1984 slapp Prince sitt sjette album, «Purple Rain», og både fansen og musikkanmelderne var strålende fornøyde. En knapp måned senere kom filmen, som var fullspekket med høydepunkt fra plata og glitrende konsertsekvenser.

Med løse referanser til Prince egen historie, følger filmen den ambisiøse, men selvdestruktive musikeren The Kid. Musikken er hans fluktmetode fra en vanskelig familiesituasjon, og han holder seg mye på nattklubben First Avenue sammen med bandet sitt The Revolution. Begjær og bandstridigheter, tragedier og intriger, rufsete Minneapolis og fløyelsbelagt funk – Purple Rain har alt en musikkfilm trenger. Vant både en Oscar- og en Emmy-pris.


Regi:

Med: Prince, Apollonia Kotero, Morris Day, Olga Karlatos, Clarence Williams III, Jerome Benton, Billy Sparks, Jill Jones, Charles Huntsberry, Dez Dickerson
Lengde: 111 min
Aldersgrense: 15 år
Tema: , ,

Blu-ray, DCP
Engelsk
Utekstet

DCP (utekstet) kan bestilles etter forespørsel.

  • Warner Bros.

    Et utvalg nyere og klassiske Warner-titler kan bookes på DCP, blant annet Lord of the Rings og Harry Potter-seriene. Mange av disse DCP’er er uten norsk tekst, fint om du nevner det til NFK i forkant hvis det er viktig for visingen.

    Pris: 900 kr + mva. Booking via NFK.