Raging bull

Raging Bull (1980)

Raging Bull handler, som alltid når det gjelder De Niros figurer i Scorseses filmer, om en mann som tortureres av indre demoner,. Han er en lite sympatisk mann som godt vet at han kan uttrykke sin usympatiskhet i bokseringen. Boksere er ikke snille gutter. Tvert i mot vil boksere helst banke opp andre folk: La Motta gjør det hjemme med sin kone, og han gjør det i ringen med samme voldsomhet. Spesielt koser han seg når han kan banke opp enn ung bokser som kona syntes var «goodlooking».

For De Niro (som forøvrig var initiativtaker til filmatiseringen av La Mottas erindringer) var lysten til å spille La Motta styrt av rene kunstneriske motiv: «Jeg var interessert i fightere. Måten de går på, det med vekten, de buler alltid ut… Jeg ville spille en bokser akkurat som et barn som vil være noe det ikke er. Fornøyelsen ved rett og slett å eksperimentere».

Filmen gjennomstrømmes ellers av en melankolsk stemning, noe som understreker studiet av et menneskes forfall, et forfall som imidlertid i siste instans fører til en form for forløsning.

(Cinemateket i Oslo)


Regi:

Med: Robert de Niro, Cathy Moriarty, Joe Pesci
Lengde: 129 min
Aldersgrense: 15 år
Tema:

Blu-ray
Engelsk
Norsk

Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. Les mer her.

  • MPLC

    700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

    Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

    OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.