reflection1

Reflection (2021)

(Vidblysk)

Voldelig, kjølig og mesterlig fortalt. Den ukrainske krigsfilmen Reflection er alt dette i sin skildring av en konflikt som fortsatt pågår, som tvinger seeren til å konfronteres med volden og føle på konsekvensene av den.

‘November 2014. Russland har annektert Krim-halvøya, og det er full konflikt mellom ukrainske og russiske tropper. Den ukrainske kirurgen Serhiy melder seg til tjeneste, men blir raskt tatt til fange av russiske soldater. Han holdes i fangenskap og blir utsatt for tortur og ydmykelse, før han etter hvert får ansvaret for å se til andre som er blitt torturert eller drept.

Reflection viser oss ikke slagscener fra fronten, men tar oss med til grusomhetene som skjer bak krigens kulisser. Her er det vold, avhør, mangel på medmenneskelig empati og nådeløst byråkrati som regjerer, og Serhiy er bare en brikke i et stort puslespill. Dette er ikke en film for sarte sjeler. Voldsskildringene er nære og brutale, og kameraet skyr aldri vekk fra det vonde. Til gjengjeld er det en stødig regihånd bak det hele, med flytende kamerabevegelser og velkomponerte tablåer, og en større historie som ikke bare skildrer krigens påvirkning på enkeltpersoner, men et helt samfunn.

(TIFF)


Regi:

Med: Roman Lutskyi, Stanislav Aseyev, Nika Myslytska, Nadiya Levchenko
Lengde: 127 min
Aldersgrense:
Tema:

DCP, Digital fil
Ukrainsk, russisk
Engelsk
  • Internasjonal salgsagent

    Rettigheter må skaffes fra utlandet. Pris etter avtale, som regel kostbart, over 200 euro + mva. Ta kontakt for mer info.