Reisen til julestjernen (1976)

I denne tradisjonsrike eventyrfilmen møter vi prinsesse Gulltopp, som forsvinner fra slottet på selveste julaften. Prinsessen er gått ut i skogen for å finne julestjernen, etter å ha blitt lurt av onkelen sin, den slemme og griske greven. Når kongen og dronningen får vite at prinsessen har forsvunnet, blir de fra seg av sorg. Dronningen løper fortvilet ut i skogen for å lete etter henne. Kongen forbanner julestjernen, som han gir skylden for den ulykksalige hendelsen. Men kongens forbannelse får julestjernen til å slokne. Og med julestjernen forsvinner også dronningen. En gruppe gjøglere kommer til kongens slott. En jente i følget, Sonja, syns synd på kongen og tilbyr ham å hjelpe til med å finne julestjernen.

Reisen til julestjernen har blitt en kjent og kjær juleklassiker for store og små. Filmen er basert på Sverre Brandts teaterstykke med samme tittel fra 1924, og er den første norske eventyrfilmen i spillefilmformat.

Omtale: Cinemateket


Regi:

Med: Hanne Krogh, Knut Risan, Bente Børsum
Lengde: 92 min
Aldersgrense: Tillatt for alle
Tema: ,

Blu-ray, DCP
Norsk
  • Norsk Filmdistribusjon

    DCP: 1000 kr + mva+ overføringsgebyr på 250 kr
    DVD/BD: 800 kr+mva
    Andre formater: 750 kr+mva
    Nyere kinotitler på DCP kan bestilles via Filmklubbforbundet eller direkte fra byrået (sett oss gjerne i kopi): Kontakt:  martin.svalastog@norskfilmdistribusjon.no.