Righteous Kill (2008)

Turk (Robert De Niro) og Rooster (Al Pacino) har løst saker sammen i 30 år, og er blant New York-politiets beste menn. Nå får de bruk for alt de har av kløkt, erfaring og rettskaffenhet. En hallik blir funnet drept, skutt på kloss hold og med et dikt lagt igjen av morderen.

Snart dukker flere dikt opp, og alltid i tilknytning til likene av voldtektsmenn, narkolangere eller andre forbrytere. Turk og Rooster må samarbeide med de yngre etterforskerne Perez (John Leguizamo) og Riley (Mark Wahlberg), som snart ser enda et mønster. Alle ofrene har blitt frikjent på grunn av bevisets stilling, og hva verre er: alle er ‘bekjente’ av Turk og Rooster. Mer og mer tyder på at morderen er politi, og snart rettes søkelyset mot Turk …

Er Turk en respektert politimann og en kaldblodig morder på samme tid? Er det egentlig så farlig om noen kverker en hallik her og en barnemishandler der? Blir New Yorks gater mer eller mindre trygge med akkurat denne seriemorderen bak lås og slå?

Ikke siden 1995, da de var med i Michael Manns moderne klassiker Heat, har Al Pacino og Robert DeNiro spilt sammen. Nå kan vi igjen få se dem i forrykende samspill – og denne gangen gjennom en hel film – i thrilleren Righteous Kill! Også de andre rollene er fylt av klasseskuespillere, her garanterer navn som Brian Dennehy, Mark Wahlberg og John Leguizamo for kvaliteten.I tillegg møter vi Curtis «50 Cent» Jackson og Carla Gugino i sentrale roller.

En real krimthriller av godt gammelt merke, med et intrikat mysterium og blodige actionscener. Hvem er det som dreper alle disse svina, og hva får en politimann til å ta loven i egne hender? Denne thrilleren holder kortene tett til brystet og avslører ingenting før den eksplosive finalen!


Regi:

Med: Robert de Niro, Al Pacino, Brian Dennehy, Donnie Wahlberg, John Leguizamo, Curtis «50 Cent» Jackson, Carla Gugino
Lengde: 101 min
Aldersgrense: 15 år
Tema: , ,

35mm
Engelsk