Ringeren i Notre Dame (1996)

The Hunchback of Notre Dame

Hver dag ringer klokkene til den berømte katedralen Notre-Dame i Paris. Men hvem er det som ringer i klokkene? Gutten heter Quasimodo. Han er foreldreløs, pukkelrygget og har et helt spesielt ansikt. Quasimodo har vært innestengt i klokketårnet i hele sitt liv av den onde Frollo. Han drømmer om å ta del i livet han ser nede i gatene. En dag det er duket for karneval og fest, våger Quasimodo seg ut blant folk og fe. Det går bra så lenge folk tror at han er utkledd. I det de forstår at han faktisk er seg selv, får han en vemmelig mobb etter seg. Den eneste som vil hjelpe ham er sigøynerpiken Esmeralda.

Da Ringeren i Notre-Dame hadde premiere i 1996, var filmen den mest ambisiøse produksjonen i Disneys historie. Den skiller seg en del fra tidligere produksjoner ved en mørkere gjennomgangstone og en vektlegging av drama fremfor humor. Filmen er basert på Victor Hugos berømte roman Notre-Dame de Paris og i klassisk Disney-stil blir det både musikk, magi og sang underveis.

Omtale: Cinemateket


Regi:
,
Med: Ola Fjellvikås, Benedicte Adrian, Even Stormoen, Paul Åge Johannessen, Nicolay Lange-Nielsen
Lengde: 91 min
Aldersgrense: 6 år
Tema: ,

Blu-ray
Norsk
  • MPLC

    700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

    Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

    OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.