Ritet (1969)

Riten

Bergmans drama-om-et-drama, opprinnelige laget for svensk tv. Med tema som overvekt, sensur og kunsternes rolle.

Tre skuespillere i en teatertropp har akkurat spilt ferdig sin produksjon av Ritet. De blir forhørt av en dommer, som skal undersøke om teaterstykket bør bøtelegges for pornografisk innhold.

Forholdet mellom de tre skuespillerne er komplisert. Stordrikkeren Sebastian, har drept sin tidligere partner og har en affære med Thea, den døde mannens enke. Thea, en tilsynelatende skjør kvinne, er gift med Sebastians nye skuespillerpartner, Hans. Hans er teatertroppens leder. Dommeren spiller på trioens usikkerhet. Helt til de finner ut at de skal vise ham skuespillet, og fremfører det i en privat seanse for ham.


Regi:

Med: Ingrid Thulin, Anders Ek, Gunnar Björnstrand
Lengde: 72 min
Aldersgrense: 15 år
Tema:

DCP
Svensk
Engelsk

Alle DCP-visninger må godkjennes av SFI, og bør bestilles i god tid før visningen.

  • Svenska Filminstitutet (SFI)

    DCP: 2000 SEK per visning + frakt/overføringsgebyr (det er en fordel å være koblet til MovieTransit).

Blu-ray
Svensk
Engelsk
  • MPLC

    700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

    Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

    OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.