RosemaryBaby Still 01

Rosemary’s Baby (1968)

Rosemary og Guy er et ungt, nygift par som tar over et dødsbo i den eksklusive New York-blokken the Bamford, uvitende om at bygget har en beryktet fortid. Det tar ikke lang tid før de blir godt kjent med naboene – det eldre, litt eksentriske og meget påtrengende ekteparet Roman and Minnie Castevets. Disse gode naboene er stadig tilstede for å hjelpe til – spesielt når den unge kvinnen blir gravid og Guys vaklende skuespillerkarriere får et oppsving. Midt i svangerskapets smerter og uro, begynner Rosemary å ane mistanke om at naboene kanskje fatter en unormal interesse for hennes ufødte barn …

Roman Polanskis første amerikanske film er en mesterlig psykologisk thriller, som sakte men sikkert evner å fange tilskueren inn i en vev av tvil og uro. Hva er det som egentlig foregår i The Bamford, og i Rosemarys kropp? Hvorfor blir hun konstant frarådet å følge sin egen vilje? Forstyrrende nok ligger den verste grusomheten og den mest banale ondskapen andre steder enn man skulle tro …

Roman Polanski (f. 1933) er en prisbelønt polsk regissør, manusforfatter og skuespiller, med bakgrunn fra den statlige filmskolen i Łódź. Hans 60 år-lange karriere omfatter over 30 kort- og spillefilmer, blant annet: de mørke psykologiske thrillere KNIVEN I VANNET (hans gjennombruddsfilmen, 1962) og REPULSION (1965), samt neo-noir filmen CHINATOWN (1974) og det gullpalme-vinnende krigsdramaet PIANISTEN (2002).


Regi:

Med: Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon, Sidney Blackmer, Patsy Kelly, Maurice Evans
Lengde: 138 min
Aldersgrense: 15 år
Tema: , , ,

Blu-ray
Engelsk
Norsk
  • MPLC

    650 kr + MVA.

    Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

    OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.