Salmer fra kjøkkenet (2003)

Det hender lite på kjøkkenet til gamlingen Isak (Joachim Calmeyer), likevel er han et forskingsobjekt i en storslått satsing for å gjøre rutinene våre på kjøkkenet mer effektive.

Oppsvinget av husmødre i etterkrigstidens Skandinavia, gjør at forskere blir interessert i arbeidet i hjemmet. Etter å ha studert husmoren, står norske, enslige menn for tur for forskerne på Hemmens Forskningsinstitut (HFI) i Stockholm.

Den svenske forskeren Folke (Tomas Norström) setterr seg til rette på en gardintrapp for å observere og dokumentere hver enkelt bevegelse gamle Isak gjør. Oppgaven er å kun observere.

«Her har Hamer perfeksjonert sine fortellergrep, hvor ord er fullstendig overflødige. Små visuelle hint markerer kulturforskjeller (ikke minst karavanen av biler med eggeformede campingvogner som passerer grensen og må skifte fra venstrekjøring til høyrekjøring), med fremmedgjøring og hjemlengsel blant inspektørene som resultat.» – Kjell Runar Jenssen, filmviter

Omtale: Nasjonalbiblioteket.


Regi:

Med: Joachim Calmeyer, Tomas Norström, Bjørn Floberg
Lengde: 95 min
Aldersgrense: Tillatt for alle
Tema: ,

DCP
Norsk
  • Norsk Filmdistribusjon

    DCP: 1000 kr + mva+ overføringsgebyr på 250 kr
    DVD/BD: 800 kr+mva
    Andre formater: 750 kr+mva
    Nyere kinotitler på DCP kan bestilles via Filmklubbforbundet eller direkte fra byrået (sett oss gjerne i kopi): Kontakt:  martin.svalastog@norskfilmdistribusjon.no.