Se meg (2004)

Comme une image

Lolita er noen-og-tyve og litt smålubben. Hun er stor, men blir ikke sett. I hvert fall ikke av sin selvtilfredse og pompøse far, den suksessrike forfatteren Etienne Cassard. Han er selvsikkerheten selv, som spøker med alt og alle, og er vant med at alle danser etter hans pipe. Lolita derimot er utrygg og søkende. Hun ser ikke engang kjærligheten når den dukker opp. Tror bare han er ute etter hennes fars gunst.

Som i Agnès Jaouis forrige film, den smått geniale De andres smak ( Le gôut des autres), handler også Se meg om hvordan vi forholder oss til hverandre ut i fra hvilken posisjon vi har i samfunnet, eller i kunst- og kulturliv. Hvor fort vi setter mennesker i (feil) bås, eller på en hylle der de ikke hører hjemme.

Få lager så lett tilgjengelige filmer som samtidig forteller noe intelligent om livet, kunsten og kjærligheten som nettopp Agnès Jaoui.


Regi:

Med: Agnès Jaoui, Jean-Pierre Bacri, Marilou Berry, Keine Bouhiza, Virginie Desarnauts, Laurent Grévill, Michele Moretti, Serge Riaboukine
Lengde: 111 min
Aldersgrense: Tillatt for alle
Tema: , ,

35mm, DVD
Fransk
Norsk
  • Arthaus

    Visninger på DVD/Bluray: 250 kr. Visninger på DCP: 450 kr + mva. Obs! DCP bestilles direkte fra arthaus. Kontakt: annemarte@arthaus.no.

    DCP-ene overføres til kinoene digitalt, med mindre noe annet er spesifisert. Overføringsgebyr ligger på 300 kroner + mva.