Skilpadder kan fly (2004)

(Lakposhhta hâm parvaz mikonand )

Finnes det håp i helvete?

Krig og barn er en hjerteskjærende kombinasjon. Samtidig er barna blant de hardest rammede i verdens konfliktområder – de er lett bytte for landminer, og mange blir foreldreløse.

I en flyktningeleir i den kurdiske delen av Irak venter alle på USA-krigen. 13 år gamle Soran er den lokale Reodor Felgen, alles snille onkel og en streng og snedig leder for de andre barna i leiren. Under hans kommando samles det fryktløst miner fra åsene for å tjene en slant.

En morgen kommer et stillfarent søskenpar til leiren, bærende på et blindt spedbarn. Den unge jenta Agrin greier nesten ikke leve med byrden av det lille barnet hun ikke ville ha. Soran forelsker seg i Agrin og vil hjelpe den lille familien. Mens den armløse broren Henkov har evner til å se inn i en mørk fremtid. En dag ser han krigen komme.

Fra regissøren av En tid for fulle hester kommer en poetisk, vakker og sterk film om små, tapre mennesker i et prøvet område av verden.


Regi:

Med: Avaz Latif, Soran Ebrahim, Saddam Hossein Feysal
Lengde: 98 min
Aldersgrense: 15 år
Tema: ,

35mm, DVD
Kurdisk
Norsk

NFKs rettigheter for denne filmen har gått ut, og må avklares på nytt ved filmens internasjonale salgsagent. Ta kontakt med NFK, så undersøker vi pris og tilgjengelighet.

  • Rettigheter uavklart

    Filmklubbforbundet har filmkopien, men det er uklart hvem som har rettigheter.