Skjønnheten og udyret

Skjønnheten og udyret (1991)

Beauty and the Beast

Når den vakre – men sære – prinsen blir offer for en forbannelse, forvandles han til et udyr med et utseende så skremmende at ingen våger å møte ham. Den eneste måten å bryte forbannelsen er å finne noen som kan elske han for den han er – men hvem vil vel elske et udyr? Ved en tilfeldighet havner den vakre Belle på slottet, der lampen Lymiere, klokken Kloksworth og alle de andre forheksede tingene gjør alt for at romansen skal begynne å spire.

Skjønnheten og Udyret, som hadde kinopremiere i 1991, er den første animerte langfilmen som noensinne ble nominert til en Oscar for beste film. Regien ved Gary Trousdale og Kirk Wise, og produsent er Don Hahn. Det samme trekløveret sto senere bak Ringeren i Notre Dame (1996) og Atlantis – En forsvunnet verden (2001). På det norske lydsporet hører vi stemmene til blant andre Merete Trøan, Wenche Foss, Toralv Maurstad, Helge Reiss, Anne Marit Jacobsen og Lasse Lindtner.


Regi:
,
Med: Paige O’Hara, Robby Benson, Richard White, Jerry Orbach, Angela Lansbury
Lengde: 84 min
Aldersgrense: 6 år
Tema: , ,

Blu-ray
Norsk eller engelsk
Norsk
  • MPLC

    700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

    Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

    OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.