solaris

Solaris (2002)

Solaris er basert på en roman av den polske forfatteren Stanislaw Lem. Rollelisten består bl.a. av George Clooney og Natascha McElhone.

Dr. Chris Kelvin (George Clooney) blir spurt om han kan etterforske den uforklarlige adferden til en gruppe forskere som befinner seg på romstasjonen Prometheus og for å finne ut hvorfor de har kuttet ut all kontakt med jorden.

Kelvin takker ja til oppgaven etter at han har observert den siste kommunikasjonsrapporten fra hans nære venn, Gibarian, som også er leder for forskergruppen. Kommunikasjonsrapporten som er tatt opp seks måneder tidligere, og viser en tydelig stresset og desillusjonert mann. Uhyre klar over at hans mening vil påvirke skjebnen til romstasjonen, sjokkeres Kelvin av hva han oppdager ved ankomst. Gibarian har begått selvmord og de to overlevende forskerne viser tydelige tegn på stress og terror. Den tilsynelatende årsaken ligger i hva de har oppdaget på planeten Solaris.

Etterhvert som Kelvin etterforsker saken nærmere, blir han også offer for den uforklarige påvirkningen til planeten Solaris og for en kvinne (Natascha McElhone) han trodde tilhørte fortiden.

Andrej Tarkovskij har tidligere filmatisert Lems roman, i 1972, og Soderberghs film regnes også som en remake av denne.


Regi:

Med: George Clooney, Natascha McElhone, Jeremy Davies
Lengde: 99 min
Aldersgrense:
Tema: ,

DVD
Engelsk
  • Filmbank

    Bluray/DVD: £100 per visning + mva. Bestilles via NFK.

Blu-ray
Engelsk
Engelsk
  • Filmbank

    Bluray/DVD: £100 per visning + mva. Bestilles via NFK.