Som far, så sønn (2013)

そして父になる

(Soshite chichi ni naru)

Keita er seks år gammel og skal snart begynne på skolen. Han er en forsiktig gutt, men gjør sitt beste for å leve opp til foreldrenes forventninger. Han spiller piano og spiser pent ved bordet. Faren Ryota er arkitekt og har mye å gjøre. De ser lite til hverandre.

En dag ringer telefonen og familien blir bedt om å møte opp ved sykehuset der Keita ble født. Der får foreldrene den oppskakende beskjeden om at Keita ikke er deres biologiske sønn. Det har skjedd en feil. To babyer har blitt forvekslet ved fødselen. De får også vite at i omtrent alle tilsvarende tilfeller har foreldrene ønsket å bytte tilbake til sine biologiske barn.

Koreeda Hirokazu er en av Japans fremste filmregissører og har tidligere laget mesterverk som AFTER LIFE, NOBODY KNOWS og STILL WALKING. I SOM FAR, SÅ SØNN skildrer han de ulike karakterenes utvikling med stor menneskekunnskap. Resultatet er en svært rørende og humanistisk film, som med mye humor og varme treffer rett i hjertet!

Regi:

Med: Fukuyama Masaharu, Ono Machiko, Maki Yoko, Lily Franky
Lengde: 120 min
Aldersgrense: Tillatt for alle
Tema:

DCP, DVD
Japansk
Norsk

DCP bestilles direkte fra Arthaus

• Rettigheter uavklart

Filmklubbforbundet har filmkopien, men det er uklart hvem som har rettigheter.