Still Walking (2008)

歩いても 歩いても

(Aruitemo aruitemo)

Lavmælt og humoristisk om familiebånd. Familien Yokohama samles hvert år hos foreldrene på minnedagen for eldstesønnen som døde i en drukningsulykke. Dette er et familietreff kanskje ingen i familien egentlig ser frem til, særlig ikke den gjenlevende sønnen Ryoto. Ryoto er arbeidsledig og har et anstrengt forhold til faren som ikke klarer å akseptere at sønnen sviktet familietradisjonen og ikke ble lege som han selv. At han også har giftet seg med en kvinne som har et barn fra et tidligere ekteskap hjelper heller ikke på. Søsteren Chinami synes derimot å unnslippe foreldrenes kritiske blikk. Hun er tilsynelatende fornøyd med sin tilværelse med mann og barn.

Fortalt gjennom 24 timer en varm sommerdag er Still Walking en stillferdig, men både morsom og varm fortelling om vanskelige familiebånd. Sobert gjennomført om japansk familiekultur og samtidig gjenkjennelig for alle som både irriterer seg over og er glade i sin nære familie – og sin svigermor.

Hirokazu Koreeda har lenge vært en av Japans mest interessante regissører med publikumsfavoritter som After-Life og Nobody Knows på samvittigheten. Still Walking er hans definitive gjennombrudd som regissør og filmkritikere har sammenlignet filmen med Ozus mesterverk Tokyo Story.

Regi:

Med: Yoshio Harada, Hiroshi Abe, Kirin Kiki, Yui Natsukawa
Lengde: 114 min
Aldersgrense: Tillatt for alle
Tema:

35mm, DVD
Japansk
Norsk

Filmklubbforbundet har en 35mm-kopi av denne filmen, men ingen rettigheter.

• Rettigheter uavklart

Filmklubbforbundet har filmkopien, men det er uklart hvem som har rettigheter.