Stop Zemlia

Stop-Zemlia (2021)

Стоп-Земля

(Stop-Zemlya)

Masha og vennene hennes Senia og Yana danner en uadskillelig trio på videregående når det nærmer seg slutten på det siste året. Denne hyperrealistiske filmen er et utypisk portrett av ukrainsk ungdom, med deres drømmer og traumer, deres første kjærlighet og sorg.

Spillefilmdebutant Kateryna Gornostai imponerer med en fiksjonsfilm som beveger seg i takt med ensemblebesetningen, og følger livene deres med et håndholdt kamera: effekten er dokumentaraktig, med realistiske dialoger og scener, og vakkert foto. Stop-Zemlia finner sted i løpet av det siste året på Mashas videregående skole. Masha er en outsider, en sjenert og kunstnerisk tenåring, men hennes nære venner Senia og Yana er aldri langt unna. Hun er tiltrukket av Sasha, en kjekk klassekamerat som skjuler et komplisert forhold til sin alenemor.

Stop-Zemlia er på noen måter en eksperimentell film, med sin ikke-lineære fortelling, sine karakterintervjuer med rollebesetningen og sin hyperrealistiske følelse. Det er også en meningsfull, ikke-dømmende representasjon av moderne tenåringer i Ukraina.

(Omtale hentet fra Tromsø Internasjonale Filmfestival)


Regi:

Med: Maria Fedorchenko, Arsenii Markov, Yana Isaienko, Oleksandr Ivanov
Lengde: 122 min
Aldersgrense:
Tema:

DCP, Digital fil
Ukrainsk
Engelsk

Internasjonal import, NFK dekker filmleieutgifter for solidaritetsvisninger