Superkatten Zorba (2005)

La gabbianella e il gatto

Superkatten Zorba er et sjarmerende eventyr om bykatten Zorba, som ser fram til fire uker med fred og ro mens matmor er på ferie. Så dumper den oljeskadete måken Kira ned på balkongen hans.

Med sine siste krefter klarer Kira å legge et lite grått egg. Før hun dør får hun Zorba til å sverge på at han ikke skal spise egget, at han skal ta vare på måkeungen og viktigst av alt: at han lærer den å fly.

Zorba aner ikke hva han har sagt ja til. Heldigvis får han hjelp fra sine venner Obersten, Sekretæren, Aristoteles og Jo-Jo, som for øvrig har nok å henge fingrene i, fordi de onde rottene planlegger et kupp mot alle kattene.

Måkeungen Lykke vokser opp blant sine kattevenner og skal lære å fly. Men det er ikke helt enkelt når man har blitt oppdratt som katt og ikke som måke.

Superkatten Zorba er den mest kostbare tegnefilmen og best besøkte som har blitt produsert i Italia. Filmen er basert på barneboken Historien om en måke og om katten som lærte henne å fly av Luis Sepúlveda.

Red.
Coianderfilm


Regi:

Med: Nicolai Cleve Broch, Goro Tronsmo, Pia Borgli, Leif Dubar, Sigve Bøe, Geir Børresen, Kaia Huuse, Nini Borge, Lasse Kolsrud, Ina Merete Sjaavaag, Helge Jordal, Roger Hilleren, Sigve Bøe
Lengde: 75 min
Aldersgrense: Tillatt for alle
Tema: ,

35mm
Norsk