Tamara Drewe (2010)

Et herlig sammensurium av landsbyliv, erotiske eskapader, utroskap og fornøyelige forviklinger, fra regissøren av The Queen og High Fidelity.

Tamara Drewe er en ung journalist som i voksen alder vender tilbake til landsbygda hvor hun vokste opp. Som tenåring var hun unnseelig, men etter en neseoperasjon og en mer harmonisk fordeling av kroppslige attributter er hun med ett forvandlet til et vaskekte sexsymbol.

Unge frøken Drewe flytter inn i barndomshjemmet, som ligger like ved et tilfluktsted for forfattere som ønsker fred og skrivero fra storbyens kjas og mas. Etter et intervju med rockestjernen Ben Sergeant innleder hun et lidenskapelig forhold med ham, men i bakgrunnen lurer hele tiden Tamaras ungdomsvenn Andy. Han har aldri gitt opp ungdomsforelskelsen, og nå som hans gamle flamme er tilbake i ny og forbedret utgave, blir følelsene bare sterkere. Men det er ikke bare unge menn som lar seg beta av den yppige Tamaras sjarm. På kort tid snur den unge kvinnen hele det lille samfunnet fullstendig på hodet: Mennene vil ha henne, mens kvinnene vil ha henne så langt vekk som overhodet mulig.

Regien er ved Stephen Frears, som har stått bak flere av de beste britiske filmene de siste par tiårene, deriblant The Queen og High Fidelity. Hans nye film er basert på den britiske tegneserien av samme navn fra Posy Simmonds.


Regi:

Med: Gemma Arterton, Roger Allam, Bill Camp, Dominic Cooper, Luke Evans, Tamsin Greig, Jessica Barden, Charlotte Christie, James Naughtie, John Bett, Josie Taylor
Lengde: 111 min
Aldersgrense: 12 år
Tema:

35mm
Engelsk