Tapas (2005)

Livet er som en tapasrett – man vet aldri hva det neste blir.

Lolo driver en tapas-bar sammen med sin kone i en barrio i Barcelona, inntil kona får nok av å være kokk på heltid både i baren og hjemme. Mariano og Conchi, to pensjonister i nabolaget, gift gjennom mange år, lever i frykt for sykdom og ensomhet. Raquel, en middelaldrende kvinne, finner kjærligheten på internett, men får oppleve både håp og sorg. Cèsar og Opo, to unge som arbeider på supermarkedet, gjør seg klare til ferie, noe som skaper en viss spenning mellom dem – når en voksen dame dukker opp. Imens oppdager Lolo at det er mer til livet enn baren han eier, først etter han har ansatt den kinesiske kokken som dyrker Bruce Lee.

Dette er en upretensiøs, lavmælt og karakterdrevet film som gir en herlig følelse av både gjenkjennelse og oppdagelse. Tapas tar hverdagslivet til disse menneskene på alvor, og forteller om deres liv med lun humor og klokskap. (omtale fra TIFF 2006)

Vinner av Aurora-prisen, Tromsø internasjonale filmfestival 2006.


Regi:
,
Med: Ángel de Andrés López, María Galiana, Elvira Mínguez, Rubén Ochandiano, Alberto de Mendoza, Darío Paso, Alberto Jo Lee, Amparo Moreno, Anna Barrachina, Blanca Apilánez
Lengde: 87 min
Aldersgrense: 12 år
Tema:

35mm
Spansk