tar

Tár (2023)

Cate Blanchett er Lydia Tár: en banebrytende, talentfull, stilrik og kontroversiell figur i klassisk musikk. Hun er den første kvinnelige hoveddirigenten for Berlinfilharmonien, og en av få såkalte EGOTs (vinner av prestisjeprisene Emmy Award, Grammy Award, Oscar-prisen og Tony Award).

Lydia nyter anerkjennelsen og berømmelsen hun har opparbeidet seg gjennom karrieren, men tilværelsen kommer med en skyggeside: hun er både kald og hensynsløs, noe som vil komme til å koste henne mye. Tár er et fascinerende portrett om en kompleks kvinne, maktmisbruk og den klassiske musikkscenen – med Cate Blanchett i sitt livs rolle.

Regi:

Med: Cate Blanchett, Mark Strong, Sydney Lemmon
Lengde: 157 min
Aldersgrense: 12 år
Tema:

Blu-ray
Norsk

Bluray har norsk tekst fra og med august 2023

• MPLC

700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.