terrornullius2

Terror Nullius (2018)

Til dels politisk satire, øko-horror og road movie, Terror Nullius er en politisk hevnfabel som vil omskrive Australias nasjonale mytologier. Ved å binde sammen dokumentarisk impuls med de gærne plottene fra Australske filmmanus skaper Soda_Jerk en revisjonistisk historie som åpner for et viljesterkt narrativt rom hvor filmfiksjon og historiske fakta pares med hverandre. De apokalyptiske leirene i Max Max 2 blir en flyktningeleir, kjøttetende sau er omgjort til anti-koloniale opprørere og en feministisk motorsykkelgjeng går bananas på Mel Gibson.

Soda_Jerk er et to-persons kunstkollektiv som jobber et sted mellom dokumentar og spekulativ fiksjon. De er fundementalt opptatt av politikken i bilder; hvordan de sirkuleres, hvem de gavner, og hvordan de kan bli “ugjort”. De jobber hovedsakelig med video, men deres sample-baserte prosjekter har også tatt form som “cut-up text”, manifester, screensavers og forelesninger. Soda_Jerk ble formet i Sydney 2002, og har vært basert i New York siden 2012.

Omtale: Tromsø filmklubb, ved Espen Olaisen

«A weird, dazzling, kinetic, dizzyingly ambitious, sensationally mishmashed beast of an Australian film.» – The Guardian


Regi:

Med:
Lengde: 54 min
Aldersgrense:
Tema: , ,

DCP
Engelsk