The Breakfast Club (1985)

John Hughes fabelaktige high school-film, The Breakfast Club, av mange regnet som ungdomsfilmens crème de la crème, tar oss med til en amerikansk high school, der fem elever som tilsynelatende ikke har noe til felles, må sitte igjen en lørdags formiddag.

The Breakfast Club forteller historien om fem studenter uten noe til felles annet enn at de må sitte igjen en lørdag på high school-biblioteket. Alle fem representerer hver sin forskjellige stereotypiske High School-karakter. For resten av skolen er de bare nerden, bimboen, tøffingen, raringen og sportsidioten. For hverandre vil de alltid være The Breakfast Club ettersom de innser at de er mer enn deres respektive stereotyper. Filmen som er skrevet og regissert av John Hughes regnes som en av tidenes beste high school filmer og er absolutt en åttitallsklassiker verdt å få med seg.

Joachim Trier har beskrevet filmen som en slags «mini-Bergman på high school….et veldig avansert og følsomt karakterdrama, der karakterene føler seg individuelt fanget i de rollene de føler de har blitt tildelt, men som ikke representerer hvem de egentlig er».

(Cinemateket)


Regi:

Med: Emilio Estevez, Molly Ringwald, Paul Gleason, Anthony Michael Hall, John Kapelos, Judd Nelson, Ally Sheedy
Lengde: 97 min
Aldersgrense: 9 år
Tema: ,

Blu-ray
Engelsk
  • MPLC

    700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

    Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

    OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.