The Lighthouse

The Lighthouse (2019)

Dårlig vær, saltvann, tang, røyk og sprit. Willem Dafoe og Robert Pattinson briljerer i rollene som sjøulke og lærergutt i Robert Eggers (THE WITCH) imponerende andre spillefilm.

The Lighthouse er en mytologisk og skrullete fortelling om to fyrvoktere på en avsidesliggende øy. De begynner å miste grepet om virkeligheten etter hvert som isolasjonen setter sitt preg på dem. Er fyrhuset hjemsøkt av onde krefter, eller er det deres egne hemmeligheter som holder på å drive dem til vanvidd?

The Lighthouse var blant de største snakkisene under Cannes-festivalen 2019. Filmen deltok i sideseksjonen Directors’ Fortnight, og ble belønnet med Fipresci Critics-prisen

(Vega scene)

,
Regi:

Med: Willem Dafoe, Robert Pattinson
Lengde: 110 min
Aldersgrense: 15 år
Tema: ,

Blu-ray
Norsk
  • MPLC

700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.