The Wrestler (2008)

Randy Robinson (Mickey Rourke) er en avdanket fribryter som hadde sin storhetstid på midten av 80-tallet. 20 år senere er han ensom, blakk og egentlig for gammel for bryting, men livet i ringen er alt han kan og kjenner til. Når helsa svikter prøver han å få seg en skikkelig jobb, ta kontakt med datteren Stephanie (Evan Rachel Wood) og bygge på forholdet til stripperen Cassidy (Marisa Tomei). Tross helseproblemene klarer han ikke å holde seg unna fribryterarenaen. Med 20-årsjubileet for den legendariske kampen Ram vs Ayatollah får han en mulighet til en omkamp som skal få ham tilbake i ringen.

The Wrestler markerer et stort comeback for legendariske Mickey Rourke. Som Ram leverer han en skuespillerprestasjon i Oscar-klassen og har fått kritikere til å ta fram superlativene og er også et gedigent comeback for regissør Darren Aronofsky som ble hyllet for Pi (1998) og Requiem for A Dream (2000).

2 Oscarnominasjoner (Beste mannlige hovedrolle og Beste kvinnelige birolle)
Gulløven i Venezia Beste film
Golden Globe for Beste mannlige skuespiller


Regi:

Med: Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood, Ernest Miller
Lengde: 109 min
Aldersgrense: 15 år
Tema:

35mm, DVD, Blu-ray
Engelsk
Norsk
  • Arthaus

    Visninger på DVD/Bluray: 250 kr. Visninger på DCP: 450 kr + mva. Obs! DCP bestilles direkte fra arthaus. Kontakt: annemarte@arthaus.no.

    DCP-ene overføres til kinoene digitalt, med mindre noe annet er spesifisert. Overføringsgebyr ligger på 350 kroner + mva.