Tørst (1949)

Törst

Det er rundt midtsommer 1946, og Rut våkner opp i et hotellrom ved siden av sin mann Bertil. Hun tenker tilbake på sin romanse med Raoul, som hun ble gravid med, på Raouls dobbeltliv og det faktum at han svek henne. På togreisen tilbake til Stockholm krangler Rut og Bertil høylytt om respektives utroskap, alkoholforbruk og mangel på penger.

Samtidig, i et øde Stockholm, surrer Bertils forrige elskerinne rundt og støter på en gammel klassekamerat. Den ensomme Viola blir budt på en drink, og snart befinner hun seg i en ubekvem situasjon. Historiene veves samen og får uventede utfall.


Regi:

Med: Eva Henning, Birger Malmsten, Birgit Tengroth
Lengde: 83 min
Aldersgrense: 15 år
Tema:

Blu-ray
Svensk
Engelsk
  • MPLC

    700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

    Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

    OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.

DCP
Svensk
Engelsk

Alle DCP-visninger må godkjennes av SFI, og bør bestilles i god tid før visningen.

  • Svenska Filminstitutet (SFI)

    DCP: 2000 SEK per visning + frakt/overføringsgebyr (det er en fordel å være koblet til MovieTransit).