Utama (2021)

Sisa og Virginio har bodd hele livet i den bolivianske delen av Altiplano, der de har en alpakkagård. Nå er de gamle. Det har ikke regnet på ett år og hele livsgrunnlaget deres står i fare. En dag dukker barnebarnet deres Clever opp. Han bor i byen og vil gjerne ta besteforeldrene med seg dit. Men Virginio avviser ham bryskt. Situasjonen blir enda mer prekær når Iris og Clever mistenker at Virginio er syk og brønnen i landsbyen går tom.

Utama er Alejandro Loayza Grisis første langfilm. Han er opprinnelig utdannet fotograf, men har beveget seg over til filmfeltet og har jobbet som filmfotograf på en rekke filmer og dokumentarserier. Utama er preget av et økonomisk, men slående vakkert formspråk. Filmfotograf Barbara Alvarez fanger mesterlig opp både små gester, blikk og ordløs kommunikasjon, og den mektige naturen som omgir karakterene.

Omtale: Cinemateket

Utama er vinner av nærmere 20 festivalpriser fra store og mindre filmfestivaler, en fabelaktig kinoopplevelse fra Bolivias høyland!

, ,
Regi:

Med: José Calcina, Santos Choque, Luisa Quispe
Lengde: 88 min
Aldersgrense:
Tema:

DCP
Spansk, Quechua
Norsk
  • Fidalgo

    For å bestille film fra Fidalgo, må filmklubben fylle ut dette skjema: https://filmklubb.no/wp/wp-content/uploads/2023/05/fidalgo-skjema.xlsx og send det til office@fidalgo.no med chloe@filmklubb.no i kopi.

    850,- kr + mva per visning (DCP).

    Frakt frem og tilbake kommer i tillegg.

    Alle kopier sendes i retur til Fidalgo.