vaktpostene

Vaktpostene (1965)

I en rettsal et sted i Norge står en ung rekrutt tiltalt for tjenesteforsømmelse. Han har unndratt syv uker av sin militærtjeneste. I retrospektive vendinger forteller Skouen hva som har skjedd med soldaten Arild. Han har ved et tilfelle kommet til en liten avsidesliggende gård der selvoppofrende mennesker prøver å gi elleve psykisk utviklingshemmede barn et hjem. Han overveldes av det han ser og opplever, og glir litt etter litt inn i miljøet. Til slutt kan han ikke forsvare overfor seg selv å vende dette minisamfunnet ryggen. Sammen er de fire voksne mennesker (vaktposter) som forsøker så godt de kan å hjelpe disse unge utskuddene.

Dette er ikke første gangen Skouen kommer inn på problematikken omkring psykotiske barn. I filmen Om Tilla (1963) forteller han om en ung jente som trekker seg inn i seg selv. Tilla blir spilt av Synne Skouen som også har en av de ledende rollene i Vaktpostene. 14 år gammel presterer hun stor skuespillerkunst. Det gjør også etablerte filmskuespillere som Rolf Søder og Rønnaug Alten i rollene som ekteparet som eier gården der de unge hjelpeløse møter omsorg og kjærlighet.


Regi:

Med: Synne Skouen
Lengde: 93 min
Aldersgrense:
Tema:

16mm
Norsk
  • Norsk Filmdistribusjon

    DCP: 1000 kr + mva+ overføringsgebyr på 250 kr
    DVD/BD: 800 kr+mva
    Andre formater: 750 kr+mva
    Nyere kinotitler på DCP kan bestilles via Filmklubbforbundet eller direkte fra byrået (sett oss gjerne i kopi): Kontakt:  martin.svalastog@norskfilmdistribusjon.no.