Vals med Bashir (2008)

Waltz with Bashir

En sen natt i en bar, forteller en gammel venn av regissør Ari Folman ham om et gjentagende mareritt. Hver natt blir han jaget av 26 illsinte hunder. Alltid samme antall. De to mennene er enige om at dette må ha noe å gjøre med deres tid i den israelske hæren 25 år tidligere. En tid Folman har fortrengt nesten alle minner om.

Han bestemmer seg for å gjenskape de dramatiske begivenhetene. Gjennom å intervjue gamle venner, medsoldater, journalister og akademikere fylles bildet av hans tid som soldat under krigen i Libanon og massakrene i de palestinske flyktningleirene Shatila og Sabra i 1982 der ca 2000 sivile ble drept.

Folman benytter en banebrytende fortellerform ved å bruke animasjon på en dokumentarisk historie. En genial måte å presentere regissørens fortrengte krigstraumer på. Det skaper en distanse, samtidig som det gjør filmen ennå mer personlig og poetisk. En rystende beretning om krig og minner.

PUBLIKUMSPRISEN på Film fra Sør 2008
FREDSPRISEN Tromsø Internasjonale Filmfestival 2009
Vinner av GOLDEN GLOBE Beste fremmedspråklige film
OSCAR-NOMINERT Beste fremmedspråklige film

«Waltz with Bashir is an extraordinary, harrowing, provocative picture. We staggered out of the screening in a daze.» – The Guardian


Regi:

Med:
Lengde: 87 min
Aldersgrense: 15 år
Tema: ,

35mm, DVD
Norsk
  • Arthaus

    Visninger på DVD/Bluray: 250 kr. Visninger på DCP: 450 kr + mva. Obs! DCP bestilles direkte fra arthaus. Kontakt: annemarte@arthaus.no.

    DCP-ene overføres til kinoene digitalt, med mindre noe annet er spesifisert. Overføringsgebyr ligger på 350 kroner + mva.