Venus (2006)

Fra regissøren av Notting Hill får vi historien om to avdankede skuespillere som får livet snudd opp ned når en ung jente kommer inn i livet deres.

Venus er det lenge etterlengtede comebacket til en av verdens mest legendariske skuespillere, Peter O’Toole. Rollen som suksessfull, men gammel skuespiller er som skreddersydd for O’Toole, og hans eminente rolletolkning ga han fortjent nok sin åttende Oscar-nominasjon.

Ian (Leslie Phillips), gammel kollega og bestekamerat av Maurice (O’Toole), er redd for at døden er rett rundt hjørnet, og går med på å la niesens datter Jessie (Jodie Whittaker) flytte inn i leiligheten for å ta seg av ham. Men Jessie, som er en relativt frekk og hardtdrikkende jente i de tidlige tyveårene, går ikke så godt overens med den høyst kultiverte Ian. Maurice ser derimot potensialet i Jessie, og hun blomstrer som følge av hans vennskap. Det gjør også hans romantiske side, og hun vekker følelser i ham som han trodde for lengst var døde. Det er duket for overraskelser fra alle kanter.

Under årets British Independent Film Award mottok Venus 5 nominasjoner, og vant også pris for Leslie Phillips rolletolkning som Ian. Nominert var også den Oscarnominerte manusforfatteren Hanif Kureishi og Oscarvinnende Vanessa Redgrave, som her spiller Maurices hustru.


Regi:

Med: Peter O’Toole, Jodie Whittaker, Leslie Phillips, Vanessa Redgrave
Lengde: 95 min
Aldersgrense: 15 år
Tema: ,

35mm
Engelsk