Vermeer: The Greatest Exhibition (2023)

Vermeer: The Greatest Exhibition inviterer publikum til et intimt møte med geniet Vermeer, og gir oss en unik mulighet til å oppdage hans fascinerende kunstnerskap og gåtefulle liv.

Her vil vi lære om Vermeers historie slik den er kjent, og samtidig få innblikk i kunstnerens kreative prosesser, kunstneriske valg og motivasjon bak maleriene hans.

Vi skal bli kjent med selve essensen i Vermeers kunst, nemlig hvordan denne mesterfortelleren klarte å forvandle det enkle og hverdagslige livet til noe virkelig mystisk og spennende.

Filmen lar oss nyte rolige nærbilder av 28 av hans 35 gjenlevende verk, som «Pike med perleøredobb», «Geografen», «Melkepiken», «Den lille gaten», «Frue med tjenestepike skriver et brev» og «Kvinne som holder en vekt». Vi får også et aller første møte med det nylig restaurerte maleriet «Jente som leser et brev ved et åpent vindu».

Vermeer: The Greatest Exhibition tar utgangspunkt i Vermeers til nå største utstilling som åpnet sine dører våren 2023 på Rijksmuseum i Amsterdam. Med utlån fra hele verden skulle utstillingen være åpen i kun fire måneder. Ikke overraskende ble den utsolgt få dager etter åpningen. Filmen er derfor den eneste sjansen til å få innblikk i denne historiske begivenheten på stort lerret. Det er Rijksmuseets direktør, utstillingens kuratorer, kritikere og kunsthistorikere som tar oss med på denne private og svært interessante og livlige omvisningen.

Omtale: Cinemateket.


Regi:

Med: Robert Lindsay
Lengde: 90 min
Aldersgrense: Tillatt for alle
Tema:

Digital fil
Engelsk
Engelsk

Egen avtale med Seventh Art Productions. Pris: £125 + mva. Bookes gjennom Filmklubbforbundet.