wannsee

Wannsee-konferansen (2022)

Die Wannseekonferenz

Om morgenen den 20. januar 1942, i en villa ved Großen Wannsee i Berlin, kom ledende representanter fra naziregimet sammen: SS, Reichskanselli, departementer, politi og administrasjon. Reinhard Heydrich hadde invitert dem til et «møte etterfulgt av frokost». Dette møtet skulle gå over i historien som Wannsee-konferansen. Det eneste temaet på agendaen den morgenen var det nazistene kalte «Endelig løsning på jødespørsmålet»: organiseringen av det systematiske massemordet på millioner av jøder i hele Europa.

Filmen følger referatet fra dette møtet slik det er tatt opp av Adolf Eichmann, hvorav kun ett eksemplar gjenstår og som er et nøkkeldokument knyttet til Holocaust. Wannsee-konferansen er et rystende dokument om ondskap satt i byråkratisk system.


Regi:

Med: Philipp Schepmann, Margot Friedländer, Götz Aly, Robert Gerwarth, Peter Klein, Martin Kröger, Martin Cüppers, Barbara Schieb, Marcus Gryglewski, Tobias Ebbrecht-Hartmann
Lengde: 108 min
Aldersgrense: 12 år
Tema: , ,

DCP
Tysk
  • Fidalgo

    For å bestille film fra Fidalgo, må filmklubben fylle ut dette skjema: https://filmklubb.no/wp/wp-content/uploads/2023/05/fidalgo-skjema.xlsx og send det til office@fidalgo.no med chloe@filmklubb.no i kopi.

    850,- kr + mva per visning (DCP).

    Frakt frem og tilbake kommer i tillegg.

    Alle kopier sendes i retur til Fidalgo.