Wolf of Wallstreet (2013)

Mesterregissøren Martin Scorsese har laget denne filmen basert på den virkelige livshistorien til New York-aksjemegleren Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio). Den amerikanske drømmen rakner i sømmen, etter hvert som Belfort sent på 80-tallet går fra lovlydig spekulasjon i småaksjer, til å kaste seg hodestups inn i et jappeliv av grådighet og korrupsjon.

Som grunnlegger av aksjemeglerfirmaet Stratton Oakmont demonstrerte Belfort at han hadde et enormt vinnerinstinkt – og pengeforbruk – allerede tidlig i 20-årene. Det ga ham det velfortjente klengenavnet «The Wolf of Wall Street.» Penger. Makt. Kvinner. Narkotika. Fristelsene var mange, og frykten for myndighetene helt fraværende. For Jordan og hans flokk med Wall Street-ulver ble beskjedenhet raskt et skjellsord og mer var aldri mye nok.


Regi:

Med: Leonardo DiCaprio, Martin Scorsese, Riza Aziz, Emma Tillinger Koskoff, Joey McFarland, Georgia Kacandes
Lengde: 180 min
Aldersgrense: 15 år
Tema: ,

Blu-ray
Norsk, Svensk, Dansk, Engelsk
  • MPLC

    700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

    Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

    OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.