Filmklubbsommer

Mai er tradisjonelt en dårlig kinomåned, men årets mai ser ut til å by på godt kinovær mange steder i landet. Flere filmklubber trår til med fine filmopplevelser til langt ut på sommeren.

Bergen filmklubber viser homofilm i Tivoli i forbindelse med Homodagene 9. – 13. mai, men avsluttet den offisielle sesongen med legendariske Blade Runner allerede den 6. I Trondheim byr filmklubben på Filmquiz på Bær & Bar den 14. mai og den 20. mai blir det visning av Twin Peaks, sesong 1 på Kulturhuset Isak.

Cinema Neuf i Oslo samarbeider med studentradioen Nova om et norsk kortfilmprogram den 15 mai. filmer som vises er blant andre: Prematur av Gunhild Enger, Mary av Arild Andresen og Procter av Joachim Trier. Flere av kortfilmregissørene vil være til stede på visningen. På det blide Sørland avslutter Risør filmklubb sesongen den 15. mai med en filmoverraskelse. Hvilken film som vises er hemmelig, men klubben lover en thrilleropplevelse av rang.

Lenger nord i landet har Lofoten filmklubb akkurat avsluttet sesongen med visning av Moon på Origo kino. Nystartede Nordkapp filmklubb har imidlertid måttet kapitulere for midnattssola og ser frem til en pangstart på høstsesongen med Nordkapp filmfestival i september.

I Hodalen i Hedmark satses det på sommerfilmklubb gjennom hele juli i år og på ferieøya Veierland i Vestfold, der det nylig ble startet både filmklubb og barnefilmklubb, blir det visninger både i juni og august. Sjekk filmklubbenes nettsider eller lokal informasjon for mer om filmklubb i sommer.

bildet: Rutger Hauer i Blade Runner, Ridely Scott, USA, 1982