Gratulerer med prisen!

Oscarvinneren The Artist er en gave til alle filminteresserte. Vi har vanskelig for å tro at denne hyllest til stumfilmen ikke blir en filmklubbfavoritt i årene framover. Akkurat nå går filmen på kino, så det er bare å begi seg til din nærmeste for et første gjennomsyn.

For filmklubbene kan vi i mellomtiden anbefale Singin’ in the Rain fra 1952 som en passende match for The Artist, filmen er å få i 35mm format fra filmklubbforbundet.

Vi gratulerer også Arthaus som norsk distributør av den Iranske Oscarvinneren Nader og Simin. Utrolig bra hvordan filmkunsten hever seg over politikkens og religionens krigshissere og løfter fram det allmennmenneskelige. Se filmen på kino nå!

Lyden av trøndersk tuba rakk ikke helt fram til Hollywood, men vi er likevel stolte av at en norsk kortfilm igjen ble funnet nominasjonsverdig til den amerikanske filmprisen. Vel fortjent!

Filmklubbene har vært sentrale i formidlingen av norsk kortfilm siden slutten av 1960-tallet. Filmklubbforbundet tilbyr en rekke kortfilmer fra en samling som spenner over mer enn fem tiår og kjøper stadig inn nye filmer som tilbys klubbene. Fra 2012 planlegger vi i samarbeid med Kortfilmfestivalen å presentere en dcp (digital visningskopi) med årets prisvinnere fra Grimstad. Planen er at dcp’en skal være klar til filmklubbsesongen starter i slutten av august.