Grimstad-filmer til filmklubbene

Årets kortfilmfestival i Grimstad bød som vanlig på et rikt utvalg norske og utenlandske kortfilmer. Filmklubbforbundet har tradisjonelt kjøpt inn enkelte av filmene for visning i klubbene. I år jobbes det med å lage en dcp med høydepunkter fra Grimstad. DCP’en skal etter planen være klar til klubbene starter opp etter sommerferien.

Blant filmene forbundet håper å få med på dcp’en er Vibeke Heides Og leken er god, som vant Gullstolen for beste norske kortfilm i Grimstad og Å åpne, å se av Camilla Figenschou, som vant Terje Vigen-prisen.

Selv om 2012 av enkelte betegnes som et relativt magert år for norsk kortfilm, var det flere gode filmer i et mangfold av sjangre som ble presentert på årets Grimstadfestival. Og det var ikke bare unge filmskapere som viste fram sine filmer, også Anja Breien, en av landets mest erfarne filmskapere, kom med en ny film i år. Filmen, som blant annet forteller tyggegummiens historie, var i manges øyne et høydepunkt under årets festival.

Ellers bød festival på de beste fra internasjonal kortfilm. Det ble også lagt merke til at norske filmskapere og produsenter stadig oftere går i kompaniskap med utenlandske filmfolk. Resultatet kan bli oppsiktsvekkende. Noe dokumentarfilmen Gulabi Gang, med indisk regissør og norsk produsent var et godt eksempel på. Denne filmen vant for øvrig Gullstolen for beste dokumentar.

Årets avgangsstudenter fra filmskolen presenterte også sine eksamensfilmer under årets kortfilmfestival. De seks filmene på rundt 25 minutter hver, viste at filmutdanning betyr mye i arbeidet med å øke kvaliteten på norsk film.

Bildet er fra Og leken er god av Vibeke Heide

Her finner du mer info om dcp’en http://filmklubb.no/filmer/grimstad-2012