Hekser, psykologisk skrekk og Folk Horror på Skrekkfilmseminaret

På Skrekkfilmseminaret 28.-29. oktober, vises et bredt spekter av filmer som skremmer oss på forskjellige måter sammen med passende foredrag. Her er det du får se:

Se programmet og les om hele helga her.

The Witch (Robert Eggers, 2015)

The witch

I The Witch er vi i New England, i 1630. William og Katherine lever et fromt kristenliv med de fem barna sine, som nybyggere i utkanten av en gold ødemark. Når den nyfødte sønnen deres forsvinner på mystisk vis og avlingen svikter, begynner familien å vende seg mot hverandre.

Suspiria (Dario Argento, 1977)

På seminaret viser vi den originale Suspiria fra 1977, laget av Dario Argento. Filmen handler om en amerikansk ballettstudent som kommer inn på et prestisjetungt danseakademi. Men etter en serie brutale mord begynner hun å ane at akademiet kanskje er et sted for noe mer enn dans.

Censor (Prano Bailey-Bond, 2021)

Censor er en psykologisk skrekkfilm satt til 1985, der vi følger Enid Baines som jobber for det britiske medietilsynet. Under «video nasty»-perioden, sitter hun og ser skrekkfilmer for å vurdere hvilket voldelig innhold som bør kuttes eller forbys. En dag ser hun en skrekkfilm der innholdet ligner veldig på hva som skjedde med henne selv, da søsteren forsvant for mange år siden.

The Wicker Man (Robin Hardy, 1973)

På seminaret viser vi en nyrestaurert «Final Cut-versjon» av filmen. The Wicker Man handler om en politimann, sersjant Neil Howie, som drar til den skotske øya Summerisle for å lete etter en bortkommet jente. Den meget kristne Howie blir forferdet når han ser at øyas beboere har kastet sin kristendom på båten, og nå holder seg med en form for keltisk paganisme. Og hva har egentlig skjedd med jenta? Filmen er en kultfilm som har inspirert en lang rekke senere skrekkfilmer.

Klikk her for billett til hele helgen!