Muhammed-satire i filmklubbfilm

Det franske satiremagasinet Charlie Hebdo er i søkelyset etter å ha publisert karikaturtegninger av profeten Muhammed. Og det er ikke første gang. Filmen It’s hard being loved by jerks/ C’est dur d’etre aimé par des cons følger rettsaken mot Charlie Hebdo etter at de, i solidaritet med Jyllandsposten, også publiserte de omstridte Muhammed karikaturene i 2005.

Retttsaken ble en viktig prøve på ytringsfrihetens kår i Frankrike, og filmen belyser synspunkter fra begge sider.  Siden filmen også viser glimt av de omstridte karikaturene, ble også den gjenstand for en viss debatt i mediene. Den norske filmstiftelsen Arthaus valgte likevel å importere filmen, men den er foreløpig bare vist på cinematek og i filmklubber. Nå blir den igjen aktualisert i forbindelse med protestene mot den talentløse amerikanske  ”Muhammed filmen”  Innocence of the Muslims som,  til forargelse for mange muslimer, fremdeles ligger ute på youtube.

It’s hard being loved by jerks finnes kun tilgjengelig på 35mm film, men kan stadig lånes av filmklubber som ønsker å belyse omstendighetene rundt debatten om ytringsfrihet og krenkede muslimske følelser. Booking fra NFK.