Nok en mangfoldig kortfilmfestival

Filmer som skal konkurrere om årets beste norske musikkvideo, kort- og dokumentarfilm under årets Kortfilmfestival i Grimstad er valgt ut, og vinnerne kåres lørdag 13. juni. Et rekorstort antall påmeldte filmer ga forhåndsjuryen en krevende jobb, og publikum kan glede seg til 55 kortfilmer, 10 dokumentarer og 28 musikkvideoer 10-14. juni.

I tillegg til denne buketten av norske innslag kommer Oscar-vinneren Torill Kove for å fortelle om sitt kunstnerskap og for å presentere et eget program med filmer som har inspirert henne. Kortfilmfestivalen samarbeider i år med Oslo | Fusion, tidligere Skeive Filmer, om 8 skeive kortfilmer i programmet “Det vi elsker”, og har Norgespremiere på dokumentaren om moteikonet Iris Apfel. Kortfilmfestivalen følger med i tiden, og retter fokus på nye formater og interaktivitet med filmen Halibut som eksempel. Denne kortfilmen ble lansert som en app i 360-graders interaktivt format, og både produsent Simen Bang-Hansen og regissør Hallvard Bræind deltar i en interaktiv samtale om filmen.

Filmklubbforbundet vil som i fjor lage en DCP som filmklubbene kan låne gratis med et utvalg av årets kortfilmer. Vi samarbeider dessuten med festivalen om å distribuere en DCP med fjorårets beste europeiske kortfilmer under tittelen Short Matters, og denne er også tilgjengelig for filmklubbene uten kostnad for annet enn frakt.

Les mer på Kortfilmfestivalens hjemmesider!