Skal dere gå allerede

Skal dere gå allerede? (2019)

Mona Hoel har skrevet, regissert og produsert en rekke kort, dokumentar og spillefilmer. Hennes Når nettene blir lange (2000) var et norsk bidrag til Dogme-filmen.

I Skal dere gå allerede? møter vi en ung kvinne med omsorgssvikt og fengselsopphold i bagasjen. Hun leier to håndverkere til å male over den gusjegrønne fargen i farens leilighet – kanskje det kan hjelpe på psyken? Malerne gjør jobben billig for å hjelpe henne. Når de oppdager at det trengs hjelp til mer i huset enn selve malingen, begynner de å ta seg til rette.

«Skal dere gå allerede? markerer et svært gledelig comeback som spillefilmregissør for Mona Johanne Hoel. Med denne sjarmbomben av en dramakomedie, som hun selv har skrevet, regissert og klippet, finner hun tilbake til det røffe og energiske uttrykket som gjorde henne internasjonalt anerkjent på 00-tallet». (Oslo Pix)

Les også den analysen av filmen hos tidskriftet Montages.

Mona Hoel har sagt seg villig til å komme på besøk i forbindelse med en filmklubbvisning, og er en svært engasjert innleder; ikke nøl med å ta kontakt med oss i NFK for booking og finansiering! Mer informasjon om rammene for regissørbesøk her.


Regi:

Med: Nicole Madeleine, Mattias Cantzler, Raymond Lorentzen, Cheila Steen, Aracelly Reinoso, Kjersti Holmen, Rickard Kleven
Lengde: min
Aldersgrense: 9 år
Tema:

DCP
  • NFK