Filmseminar i Oslo

TID: Lørdag og søndag 26.–27. oktober 2024
STED:
Cinemateket i Oslo, Dronningens gate 16. 
TEMA: Kommer! 
BILLETTER: Kommer.

Om filmseminaret

Hver høst arrangerer Norsk filmklubbforbund og Z filmtidsskrift et to dagers helgeseminar i Oslo. Der gir vi en introduksjon til et bestemt tema. Tidligere tema har vært blant annet: Romantiske komedier, afroamerikansk film, komedier/humor, apokalypse på film, sørkoreansk film og skrekkfilm.

På disse seminarene viser vi film i en faglig kontekst, med foredrag tilknyttet de ulike filmene. Vi inviterer profilerte internasjonale forelesere og filmskapere, og setter av en helg til film og faglig påfyll. Målsetningen er å gi innsikt i filmen som kunstnerisk uttrykk og dens rolle i samfunnet.

Helgen retter seg mot alle som er interessert i film. Mot deg som har allmenn filminteresse, styremedlemmer og vanlige medlemmer av filmklubb, studenter av film, medier, kunst, journalistikk, litteratur, filmbransjefolk, filmformidlere, presse, nåværende og forhenværende akademikere, cinematek-gjengere og generelt kulturinteresserte. Billetter til hele filmseminaret er ute nå. Enkeltbilletter til film+foredrag kommer tettere opptil seminaret. 

Om reisestøtte til styremedlemmer i filmklubb

For deg som sitter i et filmklubbstyre. Maks. 2 personer per klubb, inntil 3000 kr per person. Beløpet dekker overnatting og rimelig reise, og forutsetter registrert oppmøte på seminaret begge dager. 

Reisestøtten utbetales etterskuddsvis mot kvitteringer (kontakt: nfk (at) filmklubb.no), og dekker ikke billett til filmklubbhelga. Om du har lang reisevei og dyre billetter kan vi støtte litt mer: Send en epost til  nfk (at) filmklubb.no der du sier hvor du reiser fra og hva det vil koste.

Vi har ikke et fast seminar-hotell, men både Comfort Hotel Xpress Central Station og Comfort Hotel Børsparken ligger i nærheten av Cinemateket og er av den rimelige sorten.

Filmseminaret arrangeres av Norsk filmklubbforbund, i samarbeid med Z filmtidsskrift og Norsk filmkritikerlag, og med støtte fra Norsk filminstitutt.