fbpx
Film & foredrag i Oslo

Film & foredrag i Oslo

Et to dagers helgeseminar i Oslo, som – gjennom foredrag, kåserier og filmvisninger – gir en introduksjon til et bestemt tema. Tidligere tema har vært bl. a.: Romantiske komedier, afroamerikansk film, komedier/humor, apokalypse på film og filmmusikk.

Neste seminar arrangeres 16.–17. oktober 2021. Tema: Film, virkelighet og fantasi.

På disse seminarene viser vi film i en faglig kontekst, med foredrag tilknyttet de ulike filmene. Vi inviterer profilerte internasjonale forelesere og filmskapere, og setter av en helg til film og faglig påfyll. Målsetningen er å fronte – og gi innsikt i – filmen som kunstnerisk uttrykk og dens rolle i samfunnet.

Helgen retter seg mot allmenn filminteresserte, styremedlemmer og vanlige medlemmer av filmklubb, studenter av film, medier, kunst, journalistikk, litteratur, filmbransjefolk, filmformidlere, presse, nåværende og forhenværende akademikere, cinematek-gjengere, generelt kulturinteresserte. Velkommen!

Filmhelgen arrangeres av Norsk filmklubbforbund, i samarbeid med Z filmtidsskrift og Norsk filmkritikerlag, og med støtte fra Norsk filminstitutt.