fbpx
Seminar om filmklubbdrift

Seminar om filmklubbdrift

Hvert år arrangerer Filmklubbforbundet er seminar for filmklubb-folk under filmfestivalen i Tromsø i januar. Vi ser tilbake på året som har vært, og sammen med engasjerende gjester og erfarne filmklubbfolk, henter vi inspirasjon og tips til arrangementer i det kommende året!

TID: Fredag 21. januar 2022. Cirka kl. 10–14.
STED: Tromsø!

Dette gjorde vi på det digitale filmklubbseminaret i 2020:

I 2021 ble seminaret arrangert digitalt, på zoom. På blokka var: Covid & filmklubbdrift, tips til programarbeid, hvordan skape “klubbfølelse», hva er god filmformidling?

1) Filmformidling i koronaens tid

 • Om filmklubbåret som har vært, ved sekretariatet i NFK
 • Tips til publikumsbygging og hvordan skape en klubbfølelse, ved Martin Øsmundset fra Ås kino
 • Om å vise tsjekkisk film i Tønsberg, en styremedlems bekjennelser, ved Vibeke Lia.

2) Erfaringsutveksling: Hvordan var 2020 for dere? (ca 15 min)

Deltakere blir delt opp i ulike ‘rom’, som modereres av sekretariatet i NFK. Tema for diskusjonen:

 • Hvordan har det gått i deres filmklubb? Hvordan har nedstengningen/restriksjonene påvirket dere?
 • Har dere noen erfaringer eller konkrete tips å gi hverandre når det gjelder smittevern? Hvordan holde motivasjonen oppe, kommunikasjon med medlemmer, støtte?
 • Hva tror dere vil være den største utfordringen fremover for deres filmklubb? Er det noen arrangementer dere gleder dere til i 2021?

3) Filmvisninger og det lille ekstra: Hvordan piffe opp filmklubbprogrammet?

 • Tips til kortfilmkveld: Norsk kortfilms mange ansikter, ved Kalle Løchen.
 • Vis norsk indie! En samtale med regissør Mona Hoel.

Disse var med:

 • martinMartin Øsmundset

Martin er kinoansvarlig ved Ås kinoteater, og har bakgrunn fra filmfestivalen i Haugesund og som filmkritiker. Ås kulturhus har en stor sal på 460 plasser, som kan være vanskelig å fylle. Hvordan klarer han å gjøre en kommunal kino til et sted som lokale kinobesøkende trives i, og kommer tilbake til igjen og igjen?

 

 • vibekeVibeke Lia

Hvordan tør Tønsberg filmklubb å programmere Pasolinis Matheusevangeliet og tsjekkisk film? Vibeke Lia er lederen for filmklubben som har hatt suksess med å skape en sterk «klubbfølelse» lokalt på Kilden kino. Hun forteller om sine erfaringer.

 

 • kalle løchenKalle Løchen

Kalle er en kunnskapsrik filmformidler som har fulgt norsk kortfilm i en årrekke, som filmkonsulent og ordstyrer på Kortfilmfestivalen. Han er klar for å komme til din filmklubb og presentere skatter fra norsk kortfilmhistorie!

 

 • Mona J til nett 180pxMona Hoel

Mona Hoel har skrevet, regissert og produsert en rekke kort, dokumentar og spillefilmer. Hennes Når nettene blir lange (2000) var et norsk bidrag til Dogme-filmen. I 2020 kom Skal dere gå allerede?, beskrevet på følgende vis av Oslo Pix: «Skal dere gå allerede? markerer et svært gledelig comeback som spillefilmregissør for Mona Johanne Hoel. Med denne sjarmbomben av en dramakomedie, som hun selv har skrevet, regissert og klippet, finner hun tilbake til det røffe og energiske uttrykket som gjorde henne internasjonalt anerkjent på 00-tallet».