Kom helt innpå kunsten i filmklubben!

Vil dere bli bedre kjent med bildene til Vermeer, Da Vinci eller Van Gogh? Nå har filmklubben mulighet til å sette opp filmer som tar oss med inn i museumssalene.

Våren 2023 ble den storslåtte Vermeer-utstillingen ved Rijksmuseum i Amsterdam en stor – og umiddelbart utsolgt – snakkis. Men for den som ikke kom seg dit, finnes det likevel en måte å se kunsten på nært hold. Filmserien Exhibition on Screen har med filmen Vermeer: The Greatest Exhibition laget en kinofilm som bringer publikum tett på kunstverkene, guidet av direktøren ved Rijksmuseum og kuratorene av utstillingen. 

Exhibition on screen-filmene har gjort det godt på kino, særlig i de store byene, og nå kan norske filmklubber vise tre av dem, Vermeer: The Greatest Exhibition, Leonardo: The Works og Van Gogh: A New Way of SeeingAlle filmene blir kommentert av eksperter og skuespillere gir liv til malerne.

Filmene kan vises som mp4-filer, med engelske undertekster.

Kanskje er det en lokal kunstforening som har lyst til å være medarrangør, eller dere vil invitere noen for å prate om kunsten, kunstneren eller filmen før eller etter visningen? Om dere vil gjøre noe mer ut av det kan dere søke Filmklubbforbundet om støtte. Les mer om det her.

For å booke filmene, ta kontakt med filmsjef Chloé, e-post: chloe (at) filmklubb.no.