Nytt Z filmtidsskrift: Sørkoreansk film

Hva er det ved sørkoreansk film som resonnerer så sterkt verden over? 

Det nyeste nummeret av Z filmtidsskrift handler om sør-koreansk film. Her kan du lese om alt fra blockbustere og globale auteurer, til filmens rolle i demokratiseringen av landet, den spennende framveksten av kvinnelige regissører, monster- og skrekkfilmer og om stjerneskuespiller Song Kang-ho. 

Bladet er også spekket med filmanbefalinger, så du kan orientere deg i sørkoreansk film både om du har sett mye eller lite fra før. 

«Nummeret konsentrerer seg først og fremst om «den nye sørkoreanske filmen», det vil si film fra helt på slutten av 1990-tallet og til i dag, men vi har også noen avstikkere til tidligere filmer», skriver redaktør Ingrid Rommetveit i lederen for bladet. 

Rommetveit er selv blodfan av sør-koreansk film og asiatisk film generelt, og har lenge drømt om å utgi dette nummeret. Det bygger videre på filmseminaret som Z filmtidsskrift og Norsk filmklubbforbund arrangerte i 2022, med tema om sørkoreansk film. Rommetveit har dessuten nylig vært på Far East Film Festival i Udine, som hun skriver om her

Kjøp bladet

Bestill bladet på nett fra vårt utsalgssted Tekstallmenningen. Eller du kan kjøpe det over disk i Oslo, hos Tronsmo, Norli Litteraturhuset, Bislet bok og Frogner kino.

Innhold

Chi-Yun Shin: Framveksten av den sørkoreanske blockbusteren og de globale auteurene
Jon E. Sæter: Forrige tiårs beste skrekkfilm: The Wailing
Darcy Paquet: Filmen og Sør-Koreas lange ferd mot demokrati
Darcy Paquet: Kort sørkoreansk filmhistorie
Chris Berry, Brynjar Bjerkem, Kjetil Svendsen: Z anbefaler, del 1
Jon E. Sæter: Sør-Koreas mest kjente skuespiller? Song Kang-hos mange farsroller
Chi-Yun Shin: Her kommer de: Sør-Koreas kvinnelige regissører
Kristian Krogstad: Monsterbølgen
Darcy Paquet, Chi-Yun Shin, Ingrid Rommetveit: Z anbefaler, del 2

Flere steder å kjøpe Z

Er det steder som burde selge Z filmtidsskrift? Tips oss på zred (at) filmklubb.no.

Filmklubber som vil vise film!

Har filmklubben din lyst til å vise sørkoreansk film? Ta en titt i vår filmkatalog, vi har et rikholdig arkiv med titler til en billig penge takket være distributøren arthaus. Merk at enkelte sørkoreanske filmer som ikke er i norsk distribusjon kan være ekstra kostbare, se under. Blir det for dyrt for klubben, kan dere søke Filmklubbforbundet om økonomisk støtte. 

Her er noen tips (klikk på dem for mer info om hvilket format de kommer i, eller hva de koster å vise.)