Vis norsk kortfilm gratis!

Prisvinnende livredning, sinte svaner og kortfilmer som griper fatt i deg: Her er årets kortfilmpakke, og fem gode grunner til å vise den.

Hvert år finner vi våre favoritter blant Kortfilmfestivalens filmer, og lager en egen pakke. I år inneholder pakken blant annet Gullstolen-vinneren Komplikasjoner, festivalfavoritt Havnesjefen og morsomme og gripende filmer om forhold og utenforskap. Se full oversikt over filmene nederst i saken.

Fem grunner til å vise kortfilm

1) Det er gratis for filmklubber å vise de norske kortfilmpakkene våre!

2) Få ting er så kraftfulle, overraskende eller provoserende som en vellaget kortfilm. Lag kortfilmkveld, sett i gang diskusjonen – og kanskje noen lar seg inspirere til å lage film selv.

3) Bring tilbake forfilmen! Kortfilm er en ypperlig måte å lage sammenheng eller kontrast med en påfølgende spillefilm.

4) Filmskaperbesøk: De som står bak de utvalgte kortfilmene er ofte veldig villige til å komme på besøk og snakke om dem. Vi kan formidle kontakt, og dere kan søke om støtte fra oss til arrangements – og reiseutgifter.

5) Se og les: Hvert år anmelder Z filmtidsskrift alle norske kortfilmer som vises på Kortfilmfestivalen i Grimstad. Årets Norsk kort-Z er i salg nå! Sett opp filmene og se om dere er enige med anmelderne.

Kortfilmfavoritter 2023

Et uvanlig vennskap, en lesbisk utopi og en aggressiv fugl er noe av innholdet i årets kortfilmpakke som filmklubbene kan vise gratis.

Komplikasjoner, Ivar Aase, 14 min (bilde) En vanlig dag på jobben blir til alvor når camsex-kunden til Lotte får et illebefinnende midt i akten.

Alenevandrer, Kristian Bye Olsen, 13 min. Når kameraet er det eneste du kan betro deg til. Personlig og rørende dokumentar om ensomhet, men også om å ta grep.

Sliteneliten – Den lesbiske dalen, 5 min. Marin Håskjold, Christa Barlinn Korvald, Io Sivertsen. Drømmen om et paradis for jenter som liker jenter får utspille seg i denne musikkvideoen

Alt på en gang, 8 min. Henrik Dyb Zwart. En voldsom opplevelse blir skildret på en fragmentert måte i en frisk stil som minner om Joachim Triers Reprise.

Havnesjefen, Mia Ludviksen Henriksen, Konrad Hjemli, 7 min. Møt den sinte svanen som terroriserte havnebassenget i Osøyro, i animert form!

Runde to, Frøydis Fossli Moe, 11 min. Når en vellykket date tar en dramatisk vending, og grenser opp mot overgrep.

Kvelertak – Morild, Fredrik S. Hana, 14 min. En dyster historie om verdens eldste bok, akkompagnert av Kverlertaks mørke musikkunivers.

Les mer om filmene her!

Slik bestiller du:

For å bestille kortfilmpakken, send en e-post til chloe (at) filmklubb.no. Skriv hvilken dato dere ønsker å vise filmene, og om dere ønsker dem på bluray, DCP eller en fil.