Eventer & kurs

untitled

Filmseminar 2014 | 04.-05.10.2014 | Filmens hus i Oslo

 Game of screens – cinefili vs. telefili. Hva er best, tv eller kino?

Har tv-seriene tatt over for den tradisjonelle filmen? Har de cinefile blitt telefile? De nye tv-seriene puster filmmediet i nakken. På filmseminaret ser vi på forholdet mellom tv-serier og kinofilm – og ser på de fortellingene som fortsatt krever et stort lerret.

Filmer:
Zombie – The Resurrection of Tim Zom (Billy Pols, 2014) // Hullet (Tsai Ming-Liang, 1998 // Sanger fra andre etasje (Roy Andersson, 2000)

Innledere/foredragsholdere:

  • Marijke de Valck: Cinephilia in a Globalized World
  • Kim Akass om morsrollen i Game of Thrones
  • Anne Jerslev: David Lynch sin digita-le verden
  • Gry Rustad: Cinefili vs. telefili – de nye tv-connaisseurene
  • Jon Inge Faldalen om Roy Andersson
  • Helene Eggen om Tsai Ming-Liang
  • Aksel Kielland: Film vs TV?

 

 

MARIJKE DE VALCK: Associate Professor ved Universitetet i Amsterdam, og har blant annet skrevet og bidratt til bøkene Film Festivals: From European Geopolitics to Global Cinephilia (2009) og Cinephilia: Movies, Love and Memory (red, 2014)

KIM AKASS: Foreleser om film og TV ved University of Hertfordshire i England. Sammen med Janet McCabe har Akass har gitt ut en rekke bøker om de nye kvalitets-tv-seriene, blant annet om kvinneroller på film og i HBO-serier og fremstillinger av morsroller i populærkultur.

GRY RUSTAD: Førsteamanuensis i medievitenskap ved Høgskolen i Hedmark. Leverte i vår sin doktoravhandling om telefili, med vekt på seriene Mad Men, The Wire, Luck og Treme.

ANNE JERSLEV: Professor ved Københavns Universitet med David Lynch som et av sine spesial- og favorittemner, som hun også har skrevet bøker og artikler om. Aktuell i år med boka Impure Cinema. Intermedial and Intercultural Approaches to Film.

JON INGE FALDALEN: Universitetslektor ved Institutt for medier og kommunikasjon, UiO, som skrev sin mastergrad om Roy Andersson.

AKSEL KIELLAND: Medieviter og filmkritiker i Bergens Tidende. Skriver for blant annet Klassekampen, Morgenbladet, Natt & Dag og Z filmtidsskrift.

HELENE EGGEN: Medieviter og videojournalist. Skrev masteroppgave om Tsai Ming-Liang.

Seminaret er åpent for alle. Det kreves påmelding via e-post, deltageravgift inkluderer lunsj begge dager og koster kr. 400,- (350,- for filmklubbmedlemmer og mediestudenter).

Seminaravgiften betales til NFKs kontonummer 5001.05.95840,(etter påmelding og mottatt bekreftelse på denne) og merkes med “Game of Screens” samt deltagerens navn og fødselsdato. Påmeldingen er bindende.

Arr.: Filmklubbforbundet (NFK) i samarbeid med, Z filmtidsskrift, Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo og Norsk filmkritikerlag.

Seminaret er støttet av Film & Kino

Påmelding innen 26.september til NFK
e-post: atlei@filmklubb.no

Andre spørsmål?
e-post: helene@filmklubb.no

Hjertelig velkommen til en helg dedikert til filmkunsten!

 

Tidligere arrangement

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
English
In English
Medlemsfordeler
Facebook
Z
NFK utgir Z filmtidsskrift: Siste Z
Arthaus
NFK opprettet Arthaus - stiftelsen for filmkunst: