Regissørbesøk

dj i samfundet2

Gjør en av filmvisningene til noe virkelig ekstra! Inviter en regissør til å holde innledning til filmen sin, evt. med en samtale om filmen i etterkant av visningen.

Vi i NFK kan hjelpe til med både kontakt, booking og finansiering. Send oss en mail ved nfk@filmklubb.no.

(Bildet øverst er fra regissør Dag Johan Haugeruds besøk i Studentersamfundet filmklubb. Foto: foto.samfundet.no)

Regissører vi vet er glad i filmklubber, og som har sagt seg positive til å komme på besøk:

Foto: Martin Rustad Johansen

Lene Berg

Regissør og videokunstner, hovedsakelig basert i New York og Berlin. Hennes dokumentarfilm False Belief går rett inn i samtidsdebatter om strukturell rasisme. Vi i NFK kan også tilby hennes Gompen og andre beretninger om overvåking i Norge 1948–1989 og den Amanda-nominerte Kopfkino, som vant noe så eksotisk som P-prisen for beste dokumentar ved Pornofilmfestivalen i Berlin. Les mer om Lene Berg og filmografien hennes her.

 

 

Mariken Halle 180 px

 

Mariken Halle

Regissør, utdannet ved Nordland kunst- og filmfagskole og Filmhögskolan i Göteborg. Om hennes  Verden venter skrev filmkritiker Aksel Kielland: «En ytterst fascinerende opplevelse, fundert på en emosjonell kompleksitet de færreste filmregissører tar mål av seg å mane frem». Les mer om Mariken her.

 

 

DagJohanHaugerud FotoPaalAudestad 180px
Foto: Paal Audestad

 

Dag Johan Haugerud

Regissør og forfatter. Gjorde næmest rent bord med å hanke inn norske filmpriser for filmen Barn i 2020. Filmen vant også Nordisk råds filmpris. Kortfilmer/novellefilmer: 16 levende klisjeer, Clinton – The musical, Fancine, Thomas Hylland Eriksen og Origamijenta  og Det er meg du vil ha. Spillefilmer: Som du ser meg, Barn og Lyset fra Sjokoladefabrikken.

 

 

Mona J til nett 180px
Foto: Lasse Kärkkeinen

Mona J. Hoel

Har skrevet, regissert og produsert en rekke kort, dokumentar og spillefilmer. Hennes Når nettene blir lange (2000) var et norsk bidrag til Dogme-filmen. Les mer om henne og filmografien hennes her og på hjemmesiden hennes. I 2020 kom Skal dere gå allerede?, beskrevet på følgende vis av Oslo Pix: «Skal dere gå allerede? markerer et svært gledelig comeback som spillefilmregissør for Mona Johanne Hoel. Med denne sjarmbomben av en dramakomedie, som hun selv har skrevet, regissert og klippet, finner hun tilbake til det røffe og energiske uttrykket som gjorde henne internasjonalt anerkjent på 00-tallet».

 

ellen lande ny 180 px

Ellen Lande er en filmregissør som i en årrekke har laget spennende, personlige og stilsikre kortfilmer med en rød tråd av feminisme i seg. Filmene hennes er vist, og har fått priser, på festivaler både i Norge og resten av verden. Likevel er de en godt bevart hemmelighet for de fleste av oss. NFK har en fin pakke med Ellen Landes kortfilmer på DCP – til utlån i filmklubbene. Les mer om Ellen her.

 

Kajsa Næss, animasjonsfilmskaper. Har funnet internasjonale priser for flere av kortfilmene sine. Vi har flere av Kajsas kortfilmer på dvd/bluray og 35 mm, blant annet Leonidestorm, Bygningsarbeidere, Pussig og It Was Mine. Les mer om Kajsa her.

Spør oss! Så formidler vi kontakt!