fbpx

Celluloid Talks – seminarer om film eller filmmusikk

a i
A I. Regi: Spielberg. Musikk John Williams

Fra vårsemesteret 2016 kan vi tilby klubbene et samarbeid med Celluloid Talks – kursholder Thor Joachim Haga.Thor Joachim kan tilby seminar i filmklubbene om utallige temaer knyttet til film og filmmusikk – se forslag under! Ta kontakt med oss hvis et eller flere av temaene frister til et seminar i din klubb, så videreformidler vi kontakt.

Celluloid Talks – Tema-oversikt – kursholder  Thor Joachim Haga

Celluloid Talks er navnet på en kommende tjeneste som undertegnede vil starte opp, og som har sitt utspring i min eksisterende filmmusikk-webcast celluloidtunes.no. Den vil hovedsakelig kretse rundt spesialområder innen filmmusikk, men også enkelte temaer innenfor film. Meningen er å tilby foredrag både på engelsk og norsk for filmklubber, undervisningsinstitusjoner og andre formidlingskanaler.

Her er «menyen» så langt (noen eksisterer allerede som ferdige opplegg, noen er halvferdige og noen skal utvikles):

FILM:

* Regissører: Steven Spielberg, Ridley Scott, Tim Burton

* Sjangre: Science fiction, actionfilm

* Indisk film (Bollywood og uavhengig)

FILMMUSIKK:

* Filmmusikk-historie (i bunn og grunn et innføringskurs)

* TV-musikk

* Utviklingen av elektronisk filmmusikk

* Nye trender i filmmusikken

* Filmmusikk fra gullalderen

* Komponistspesialer: John Williams (både kjente og ukjente sider), Danny Elfman, Hans Zimmer, James Horner, Alan Silvestri, Elliot Goldenthal, James Newton Howard, Jerry Goldsmith

* Norsk filmmusikk (historie og/eller dagens landskap)

* Sjangre: Science fiction, action, western, historiske epos, eventyr m.fl.

* Simplifisert formidling av egen hovedfagsoppgave om filmmusikalske enkeltøyeblikk

* Komponist/regissør-samarbeider: Williams/Spielberg, Elfman/Burton, Zimmer/Nolan, Silvestri/Zemeckis, Morricone/Leone, Hitchcock/Herrmann osv.

* Lyddesign og filmmusikk

* Arrangørens ønsker innenfor alt som handler om den ikke-diegetiske, instrumentale filmmusikken

THOR JOACHIM HAGA: Filmviter, filmkritiker og foredragsholder. Tidligere universitetslektor i medievitenskap ved Universitetet i Oslo, med hovedfagsoppgave om filmmusikkens emosjonelle, stemningsbærende og symbolske kraft. Redaksjonsmedlem i filmnettstedet Montages og programleder for filmmusikk-webcasten Celluloid Tunes – den eneste formidlingskanalen for filmmusikk i Norge.  Norden-ansvarlig i IFMCA – the International Film Music Critics Association – som deler ut en av verdens viktigste og tyngste bransjepriser. Jobber for tiden med å få på plass Norges første filmmusikk-festival.

 

dengode
Den gode, den onde og den grusomme. Regi: Sergio Leone. Musikk: Ennio Morricone