fbpx
Verdenskysset – konsertforedrag om filmkyssets historie

Verdenskysset – konsertforedrag om filmkyssets historie

Gruppen bak The Cook, som turnerte barnefilmklubbene for noen år siden, er tilbake med et show rettet mot et eldre publikum. Kontakt oss for detaljer og bestilling!

«Verdenskysset» er et konsert-foredrag om filmkyssets våte historie, fortalt ved hjelp av historisk filmmateriale, egenkomponert musikk og skreddersydde animasjoner. Forestillingen håper å kaste et skjevt, lystbetont og fordomsfritt blikk på filmspråket og de forskjellige kreftene som utgjør ryggraden i vestens «audiovisuelle dannelse». Forestillingen er ca 40 minutter lang, og kan fremføres i både foredrags- konsert- og kinosettinger. 

Kyrre Bjørkås er kunstnerisk ansvarlig og står for research, tekstproduksjon, komposisjon og avvikling. Han er utdannet billedkunstner ved Statens Kunstakademi (2000-2004), og har siden produsert auditiv og visuell kunst for gallerier, teaterscener og konsertscener i inn og utland. I løpet av de siste årene har virksomheten vært spesielt fokusert på crossover-arbeid med Transiteateret-Bergen, popkollektivet DU / Det är jag som är döden, og mitt musikk og performanceprosjektet New World Vulture.

Filmlydlegger Nils Jakob Langvik bidrar med lydlegging og komposisjon, og er også utøver. Langvik er utdannet ved Den Norske Filmskoles lydlinje. Han har omfattende erfaring fra NRK radioteatret, en rekke friteaterproduksjoner og ikke minst profesjonell filmlydlegging.

Jørgen Skjulstad, aka Center of the Universe, er norsk låtskriver, musiker og multi-instrumentalist. Skjulstad er også kjent som grunnlegger av det uavhengige plateselskapet Metronomicon Audio. I Verdenskysset bidrar han med musikalsk research og komposisjon, og han er også utøver.

Animatør Kristian Pedersen har brukt sin særpregede kompetanse på animasjon og kinetisk typografi til å lage en sømløs overgang mellom visuell tekst, animasjon og historiske klipp. Pedersen er spesielt kjent for sitt prisbelønte arbeid med poesifilmer for forlaget Gasspedal, men har også jobbet med en rekke teaterproduksjoner.