Foredrag om skuespillerkunst

skuespillerkunst

Lær mer om skuespillerkunst, gjennom et foredrag fylt med praktiske eksempler, og holdt av forfatter Bår Stenvik!

Drammen filmklubb har allerede avholdt en slik kveld, og var strålende fornøyde!

bar stenvik
Foto: Paal Audestad

 

Foredragsholder Bår Stenvik er forfatter, og kom i 2016 ut med boka «Å bli en annen – hva ett år i hælene på seks skuespillere kan lære deg om film, teater og livet sånn generelt», en dokumentarbok der han studerte seks skuespillere i arbeid: Bjørn Sundquist, Kristofer Hivju, Ane Dahl Torp, Helén
Vikstvedt, Juni Dahr og Eldar Skar.

Basert på dette materiale kan han tilby et foredrag der han snakker om skuespillkunst – med konkrete eksempler – og også gir en historisk innføring i ulike skuespillertradisjoner.

Foredraget tar i utgangspunktet omtrent to timer, men varigheten kan tilpasses etter forholdene.

Usikker på det økonomiske? Redd for å gå i underskudd? Meld din interesse på nfk@filmklubb.no, så hjelper vi deg med booking og finansiering.

 

Her er Bårs egen beskrivelse av opplegget:

Jeg viser klipp fra filmene og seriene jeg fulgte under innspillingen, som «Okkupert», «Høst» og
«Birkebeinerne», og forklarer prosessen, de enkelte elementene i skuespillet og hvordan det bidrar til karakterbyggingen og å drive plottet framover.

Underveis gir jeg også en grunnleggende innføring i den historiske bakgrunnen for sentrale deler av moderne filmskuespill med utgangspunkt i tradisjoner som Stanislavskij, Strasbergs «method» og Meisner, og viser hvordan eksemplene og skuespillerne jeg har fulgt, forholder seg til tradisjonene – samtidig som jeg viser internasjonale eksempler med bl.a. Marlon Brando, Jim Carrey og Naomi Watts.

Noe av appellen med dette foredraget, slik jeg ser det, er at man får en del teoretisk og historisk kunnskap om skuespill, samtidig som det er helt tett på praksis, siden jeg faktisk var med under
innspillingene. Dessuten får man et godt inntrykk av hvordan skuespillteknikk ikke bare handler om innlevelse, men også er et viktig element i historiefortelling og dramaturgi.

Mer om Bår:

barstenvik.com

http://facebook.com/barstenvikforfatter

Bår Stenvik
Bår Stenvik (foto: Paal Audestad)